//Voorjaarstopper: LAMSRACK

Voorjaarstopper: LAMSRACK

Mensen vragen zich vaak af wat een Lamsrack precies is.
Lamsrack komt écht van een lam, en niet van het schaap.

De lammeren zijn maximaal 1 jaar oud, waardoor dit lamsvlees mals en zacht van smaak is.
Het meest wordt lamsvlees in het voorjaar gegeten. Dit heeft te maken met de leeftijd van het lam en het lenteseizoen.

De lamsrack is een mooi stuk lamsvlees dat gesneden wordt uit het achterste gedeelte van de lamsrug. Dit stuk wordt lamsrack genoemd vanwege de vorm waarbij de uitstekende ribben opvallen. Gemiddeld heeft een lamsrack 7 ribben.

De lammeren krijgen vooral gras te eten, waardoor het vlees mager is. Tijdens de bereiding heeft dit mooie stukje vlees wel wat aandacht nodig want mager lamsvlees kan snel uitdrogen tijdens het garen. Lamsvlees is uitermate geschikt voor op de BBQ.

Bonne Viande verkoopt lamsracks van een geweldige kwaliteit.

Ook hebben wij Frenched Racks in ons assortiment.
Een Frenched Rack is een lamsrack die al schoon gemaakt is.
Bij een Frenched Rack is het overtollige vet weggesneden en zijn de botjes vrij gemaakt van vlees.

Voor de bereiding van een lamsrack is het aan te bevelen deze om te tunen naar een Frenched Rack. De marinade kan zo beter in het vlees trekken. Wij adviseren om niet al het vet weg te snijden. Vet is namelijk de smaakmaker van de Lamsrack.

Nieuwsgierig geworden naar de prijs en mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: (035)760 76 90, wij staan u graag te woord!

 

2020-04-29T07:40:43+02:00 03 april 2020|