Meteen naar de inhoud

Duurzaam varkensvlees

  Duurzaam varkensvlees | Bonne Viande

  Een slachthuis is een confronterende plek. Je realiseert je dat de dood voor de aangevoerde dieren onherroepelijk is. Veel meer dan vroeger wordt de nadruk gelegd op diervriendelijker leven, maar ook op weg naar hun laatste bestemming verdienen dieren respect.

  De leveranciers en slachterijen waarmee wij werken voldoen aan strenge eisen om het dierenwelzijn te waarborgen. De bedrijven slachten varkens van boerengezinnen die hun dieren houden volgens de criteria van het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Ze maken deel uit van de ‘Keten Duurzaam Varkensvlees’ waar het slachthuis voor werkt.

  In de grote hal waar de varkens per veewagen aankomen is het stil. Er wordt niet geschreeuwd, niet geslagen en geen gebruik gemaakt van elektrische prikkers. Ook zijn er hoge wanden geplaatst en worden de dieren met lauwwarm water natgespoten zodat ze de andere dieren niet ruiken. Er wordt van alles gedaan om stress voor de varkens te voorkomen en de rust te bewaren.
  Voorafgaand aan het slachten is het van groot belang de dieren zo snel mogelijk te bedwelmen. De varkens zakken af naar een put met 80% CO2, zodat ze niets merken van het slachtproces dat volgt.

  Zowel onze leveranciers als wijzelf bezoeken regelmatig de boerderijen en slachthuizen waar ons Bonne Viande vlees vandaan komt. De kwaliteit kan alleen worden gewaarborgd door van begin tot eind bij het proces betrokken te zijn, maar ook te blijven. Een open en eerlijke relatie is hierbij van essentieel belang!