Meteen naar de inhoud
Beeldmerk rood | Bonne Viande

Varkensvlees

Varkensvlees is vlees dat afkomstig is van varkens. Bovendien, in Nederland maar ook elders in Europa is varkensvlees een van de meest gegeten vleessoorten. Maar ook in Aziatische keukens wordt vaak varkensvlees gebruikt. Bonne Viande voert een zeer uitgebreid assortiment van dit smaakvolle en breed toepasbare vlees.

Delen van het varken

Veel verschillende voedzame delen van het varken kunnen gebruikt worden. Varkensvlees vind je terug op veel menu’s in horecazaken. De keuze en toepassingen zijn heel divers en dat maakt het direct ook interessant. Zo zijn er maar liefst 30 verschillende delen die gegeten en verwerkt kunnen worden. De wijze van bereiden en verwerken is volop in beweging. Dat maakt het vlees interessant en toch steeds weer vernieuwend. Om een idee te geven vertellen we graag meer en laten we het ook graag zien. Om te beginnen is het belangrijk onderscheid te maken tussen de verschillende delen van het varken. Hieronder een overzicht van een aantal veelgebruikte delen.

Assortiment varkensvlees

Afhankelijk van de vorm en de plaats van het varken waarvan het afkomstig is, heeft varkensvlees verschillende namen. Hier een helder overzicht:

  • Varkenskop (hoofdkaas, zult en worst)
  • Wangvlees voor worst
  • Rugspek
  • Karbonade (braad- en grillvlees)
  • Borstvlees
  • Ribkarbonade
  • Filet
  • Varkenshaas, varkensmedaillons
  • Varkensbuik (speklappen, buikribben, spareribs en katenspek)
  • Procureur
  • Varkensschouder (voor schouderham)
  • Ham voor hamlappen en schnitzel
  • Hiel (maaltijdsoepen)
  • Onderpoot (snert)
  • Staart

Speciale toepassingen van varkensvlees

Ook orgaanvlees wordt verwerkt tot mooie producten. Hiermee is het gehele varken interessant voor verwerking binnen de diverse keukens. Er zijn verschillende rassen. Ieder met eigen kenmerken, oorsprong en herkomst. Deze verschillende rassen hebben allemaal hun specifieke kenmerken en smaak. Hierdoor krijgt men een speciale, kenmerkende en aparte smaak aan het vlees. Dit is iets waar ook steeds vaker vraag naar is vanuit horeca en dus consument. Vlees in alle vormen en soorten is onze passie. En dat proef je!

Assortiment varken

Bonne Viande heeft een uitgebreid assortiment aan vlees. Wij leveren varkensvlees in diverse vormen en producten. Natuurlijk breiden wij ons assortiment regelmatig uit op basis van de vraag van onze klanten. Onze Account Managers vertellen er graag meer over. Zij kijken graag samen met u naar de wensen en ideeën. Bel ons gerust op met uw wensen, wacht niet langer!

Tenslotte is ervaren het begin van een bijzondere samenwerking. Bovendien is er zo veel te vertellen, te zien en te proeven. Dat doen we graag samen met onze klanten.