Meteen naar de inhoud
Beeldmerk rood | Bonne Viande

kippenvlees

Dat kip een veelzijdig stukje vlees is, is een open deur. Dat de mogelijkheden vaak veel veelzijdiger zijn dan men in eerste instantie denkt maakt het ook een heel interessant stukje vlees. Zowel bij de vleeswaren als verwerkbaar product is kippenvlees sinds jaar en dag een interessant en gewild product in ons assortiment.

Delen van het kip

Er zijn verschillende delen van een kip die gebruikt worden. Het vlees is al jarenlang geliefd gezien het lage vetpercentage, de goede smaak en er zijn weinig mensen die het niet lekker vinden. De keuze aan producten is ook zeer divers en dat maakt dat je er veel kanten mee op kunt op het menu. Om een idee te geven vertellen we meer over het kippenvlees assortiment. Om te beginnen is het goed een onderscheid te maken tussen de verschillende producten. Hieronder treft u een overzicht van een aantal veelgebruikte kipproducten.

Divers assortiment kip

Tot ons assortiment behoort onder andere:

  • Kipfilet
  • Kippenbout
  • Kippenlever
  • Kippenvleugels
  • Drumstick (het onderste gedeelte van de bout van een kip)
  • Kippendij (bil van een kip en malser dan kipfilet)
  • Hele braadkip

In gegrilde vorm is kip mager vlees. Sporters kiezen regelmatig voor kippenvlees vanwege de hoeveelheid eiwitten en het in verhouding beperkte vetpercentage.

Het assortiment kent zo veel mogelijkheden en bereidingen dat bovenstaand overzicht het tekort doet. Kip kan worden gebakken of gebraden, gegrild of in een oven verder worden gaar gestoomd. Mocht u naar aanleiding van de informatie vragen hebben dan kunt u deze natuurlijk stellen.

Assortiment kippenvlees

Bonne Viande heeft een uitgebreid assortiment aan vlees. Ook breiden wij ons assortiment continu verder uit op basis van de vraag uit de markt. Onze Account Managers komen natuurlijk graag bij u langs. Dan kijken we voornamelijk gericht naar uw wensen en ideeën. Maar de smaakbeleving vinden wij ook erg belangrijk. Wij ervaren daarom graag samen de mooiste smaken. Bel ons gerust op met uw wensen, wacht niet langer!