Meteen naar de inhoud
Beeldmerk rood | Bonne Viande

Kalfsvlees

Bonne Viande heeft een breed assortiment kalfsvlees. Dit vlees komt, net als rundvlees, voor het grootste gedeelte uit de melkindustrie. Een koe moet met regelmaat een kalf werpen zodat de koe melk kan blijven geven. De vrouwelijke kalveren kunnen weer in de melkindustrie terecht komen (en enkele mannelijke), maar de meeste kalveren worden voor de vleesindustrie gebruikt. De kalveren worden in Nederland gevoed met ruwvoer en melk waardoor het vlees van hoge kwaliteit is. Het vlees komt voornamelijk van kalveren tot 12 maanden oud. Ook wordt er veel naar het buitenland geëxporteerd, zoals Italië, Duitsland en Frankrijk. Nederland is wereldwijd één van de grootste exportlanden waar het kalfsvlees betreft.

Delen van het kalf

Een kalf is nog relatief jong, maar er zijn veel voedzame delen die gebruikt kunnen worden. Kalfsvlees is ook erg gewild in de horeca. Zowel het blanke als het rosé kalfsvlees wordt in veel gerechten gebruikt. Van een kalf kunnen ruim 20 verschillende delen gegeten en verwerkt worden. Er worden veel verschillende manieren van bereiden gebruikt. Maar eerst is het goed om de verschillende delen te bekijken. Hieronder een overzicht van de veelgebruikte delen van het kalf.

Divers assortiment

Tot ons assortiment behoort onder andere:

  • Kalfshaas
  • Oester / Biefstuk
  • Entrecote
  • Riblappen
  • Kalfskotelet
  • Zwezerik
  • Kalfsrollade

Eigenlijk is ons assortiment zo uitgebreid dat bovenstaand overzicht het tekort doet. Er zijn nog veel meer producten die wij kunnen leveren. Als u daar informatie over wilt neemt u dan contact met ons op. Dan kunnen we uw vragen beantwoorden en overleggen hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wij staan tevens open voor nieuwe ideeën en suggesties. Ons assortiment is continu in beweging, dus met uw tips breiden wij dat graag uit. Wij leveren graag de producten die u zoekt!

Assortiment kalfsvlees

Bonne Viande heeft een uitgebreid assortiment aan vlees. Wij leveren kalfsvlees hoofdzakelijk uit Nederland. Uiteraard proberen wij in te spelen op de vraag uit de markt waardoor we ons assortiment continu uitbreiden. De accountmanagers van Bonne Viande komen graag langs. Dan kijken we samen naar de wensen en ideeën die u heeft. Wij vinden de smaakbeleving ook erg belangrijk. Bel ons gerust op met uw wensen, wacht niet langer!