Meteen naar de inhoud
Beeldmerk rood | Bonne Viande

wild

Niet alle wild is hetzelfde. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen haarwild en vederwild. Met haarwild worden alle zoogdieren met een vacht bedoeld waarop mag worden gejaagd. Haarwild wordt op zijn beurt onderverdeeld in groot wild, everzwijnen en klein wild. Herten, elanden, gemzen en wapiti’s zijn groot wild, terwijl hazen en wilde konijnen klein wild zijn. Sommige jachtdieren worden gehouden en gevoederd op omheinde stukken land die lijken op hun natuurlijke habitat. Everzwijnen hebben heel smaakvol en sappig vlees. Ook het vlees van herten, damherten en moeflons (wilde schapen) is heel sappig. Wild konijn is dan weer perfect voor wie van erg mals vlees houdt. Vlees van wild dat in gevangenschap werd gehouden, is over het algemeen rijker en gevarieerd van smaak.

Vers grof wild in het seizoen

Vogels die in het wild leven en door de mens geschoten mogen worden, behoren tot het vederwild. Sommige van deze vogels worden ook in volières gekweekt. Voorbeelden van vederwild zijn wilde eend, wilde gans, wilde duif, fazant, patrijs en kwartel. De kleur en de structuur van het vlees van vederwild verschillen naar gelang de leeftijd en de voeding van de vogel en of hij in een volière werd gehouden of in het wild leefde. Vergeleken met vogels die in het wild leven, is het vlees van vederwild dat in volières wordt gehouden minder stevig en heeft het minder smaak. Patrijs bijvoorbeeld zit boordevol smaak en het vlees van wilde duif is bijzonder mals.

Vetarm, fijnvezelig, met een stevige textuur en een rode, roodbruine of typische gevogeltekleur: wild heeft enkele specifieke kenmerken. Het lage vetgehalte valt te verklaren door het feit dat de dieren in het wild heel erg actief zijn. Bovendien bestaat het vet tot 65% uit belangrijke onverzadigde vetzuren, waaronder de uiterst heilzame omega 3-vetzuren. De vele eiwitten maken het vlees ook licht verteerbaar. Daarnaast is wild rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen. Zo is het een bijzonder goede bron van ijzer, zink, selenium en vitamine B12.

Divers assortiment

Tot ons assortiment behoort onder andere:
  • Hert
  • Zwijn
  • Duif
  • Gans
  • Fazant
  • Konijn
  • Eend

Het culinaire wild seizoen start in oktober, benieuwd naar onze specialiteiten? Onze accountmanagers komen graag langs om dit te bespreken!