/Wildseizoen 2018
Wildseizoen 2018 2018-10-30T12:20:19+01:00

Het wildseizoen komt er weer aan!

Het wildseizoen komt er weer aan! Er is niet echt een vastgesteld tijdsvlak voor het wildseizoen aan te duiden. Maar traditioneel begint dit rond 15 oktober en loopt het seizoen tot 31 december. In deze periode mag het meeste wild gejaagd worden. Er zijn echter ook al verschillende soorten die al eerder bejaagd mogen worden. Zoals wilde eenden, reegeiten en reebokken.

Bonne Viande heeft een uitgebreid assortiment aan wildproducten zoals hert, wildzwijn, fazant, haas en veel  meer. Hieronder kunt u informatie lezen over onze wildproducten. Ook kunt u deze direct online bestellen.

Ons assortiment is weer samengesteld.

Bekijk & bestel direct uit ons wildassortiment.

Bekijken

Wildinspiratie - Bonne Viande  Wildinspiratie - Bonne Viande  Wildinspiratie - Bonne Viande Wildinspiratie - Bonne Viande Wildinspiratie - Bonne Viande

Ons assortiment is weer samengesteld.

Bekijk & bestel direct uit ons wildassortiment.

Bekijken

Vers grof wild in het seizoen

Wild uit de vrije wildbaan van met name Oost-Europa, denk aan hert (edelhert), ree en wild zwijn. Deze kunnen we aanbieden vanaf half september. Van deze wildgrondstoffen vervaardigen wij de hertenbovenbillen uit de 4 technische delen. En de hertenbiefstukken, hertenfilet en de wild zwijnsnek is reeds verpakt. Ook kunnen we vanaf medio september hertenkalfsbout, technische delen, aanbieden. Van dit wild produceren wij ook onze wildspecialiteiten. Bijvoorbeeld gerookte hertenham, wildzwijnsham en gedroogde wildhammen.

Wildzwijn racks USA

Afkomstig van het Amerikaans wild zwijn, welke in tegenstelling tot het Europese, niet geschoten wordt. Maar wordt gevangen in vallen en daarna geslacht.

Haas

Deze wordt rechtstreeks uit Argentinië geïmporteerd. Hiervan hebben we gevliesde ruggen van 600-700 gram! Ook kunnen we mooie gevliesde hazenboutjes zonder staartbeen per 10 in een doosjes aanbieden.

Kangoeroe

Er is geen echt slacht- of jachtseizoen voor kangoeroes. Het vlees wordt het gehele jaar geïmporteerd uit Australië. Wel is er regelmatig geen aanvoer door overstromingen in bepaalde gebieden. Kangoeroevlees is mooi rood van kleur en bijzonder mager. Bovendien heeft het een hoog proteïne gehalte en bevat het veel mineralen. Het vlees is afkomstig van dieren die hun hele leven in de vrije natuur hebben doorgebracht. Puur scharrelvlees dus. Kangoeroevlees wordt geslacht in EU goedgekeurde slachterijen. Vervolgens onder HACCP normen geslacht en verwerkt. Vanwege de grote afstand naar Europa en Amerika wordt het meeste vlees bevroren verscheept.

Fazant

Deze valt onder het klein wild. Net als de haas ook. De fazant komt veelal uit Engeland. Gerookte fazantenfilet is samen met gerookte houtduif en gerookte wilde eendenfilet mooi te combineren in voorgerechten. Dit geldt ook voor producten zoals gekonfijte wilde eenden, wilde ganzenboutjes en fazanten dijen.

Direct online bestellen